Životinjski otoci: Četiri otoka na kojim vladaju životinje

Iako je Otok zmija najpoznatiji otok jedne vrste u svijetu, to nije jedini otok kojem vladaju životinje.

Otok zmija: Najsmrtonosnije mjesto na Zemlji

Otok zmija nalazi se nedaleko od obale Brazila, a toliko je opasan da mu je čak i brazilska vojska strogo zabranila prilazak. Na njemu se nalazi najviše otrovnica na jednom mjestu, te se procjenjuje da je na svakom kvadratnom metru po jedna.

Otok mačaka Tashirojima u Japanu

Nekad je na ovom otoku bilo oko 1000 ljudi, dok ih je danas jedva stotinjak. Broj mačaka nezaustavljivo raste.
Za razliku od zmija, mačke u jednakoj mjeri vole otočani kao i turisti koji im dolaze u posjet i brinu se za njih, a otok posjeduje čak i građevine u obliku mačaka.

Otok zečeva Ōkunoshima u Japan

Ovaj otok je služio kao tajna fabrika bojnih otrova, te se na njemu proizvodilo smrtonosno i ilegalno oružje za Drugi svjetski rat. Danas je otok dom hiljadu zečeva, za koje se ne zna kako su tamo završili, premda neki vjeruju da je riječ o potomcima životinja koje su se koristile u eksperimentima smrtonosne tvornice, koje su puštene na slobodu nakon predaje Japana u ratu.

Otok delfina False Bay, Južnoafrička Republika

Nedaleko od obale Cape Towna, nalazi se otok koji predstavlja glavno mjesto za uzgoj i razmnožavanje delfina. Iako biste možda rado posjetili ovaj otok, znajte da je on okružen ‘smrtonosnim prstenom’, lovištem na kojem operiraju velike bijele psine, koje napeto iščekuju neće li neki delfin zalutati s otoka i krenuti u njihovom smjeru.