Dnevni horoskop: Klonite se mentalnih izazova i ozbiljnijih odluka

 Iza mnogih će biti neprospavana noć pa će se tako, tokom dana, teško moći koncentrisati na zahtjevnije zadatke. Klonite se mentalnih izazova i donošenja ozbiljnijih odluka. Očekujte probleme i u ljubavi.

OVAN (21.03. – 19.04.)
Pred vama je dan prepun obaveza i novih izazova. Iako ćete na sebe željeti preuzeti nove odgovornosti, radije takvo što odgodite za sljedeću sedmicu. Teško ćete moći zaustaviti nešto što je krenulo u pogrešnom smjeru, pripremite se na negativna dešavanja i na kritike. Naučit ćete vrijednu lekciju samo ako date koliko primate.

BIK (20.04. – 20.05.)
Očekujte jako dobru situaciju i atmosferu na radnom mjestu. Ukoliko imate situaciju pod kontrolom, sigurno ćete ostvariti željeni napredak. Mnogi će od vas danas dobiti priznanja za prethodni rad ali nemojte dozvoliti da se zbog toga opustite ili hvalite pred onima koji su jednako bili marljivi. Ne otkrivajte puno o sebi i drugima.

BLIZANCI (21.05 – 20.06.)
Ako razmišljate o promjenama fizičkog izgleda ili želite bolje upoznati osobu koja vas privlači u poslovnom ili privatnom smislu, oslonite se na intuiciju i budite spontani. Na poslu se uključite u one aktivnosti koje podrazumijevaju timski rad a nakon posla se okrenite fizičkim aktivnostima koje će vas opustiti i razveseliti.

RAK (21.06. – 21.07.)
Nemojte dozvoliti da vam dan pokvare sitnice. Slobodno ignorišite manje probleme jer ćete, ukoliko se upustite u rasprave, izvući deblji kraj i imati dojam da ste samo pogoršali situaciju. Kada je u pitanju posao, bez obzira na konkurenciju odnosno ljubomorne kolege, zauzmite pozitivan pristup i predložite nove ideje.

LAV (22.07. – 22.08.)
Budite iskreni po pitanju onoga kako se osjećate jer tako nećete samo okupirati misli osoba koje slušaju, nego ćete istovremeno ojačati samopouzdanje i dobiti poštovanje. Bit ćete jako uvjerljivi a to možete iskoristiti da bi ostvarili uspjeh na svim životnim poljima. Ipak, ljubaznost i darežljivost će vam donijeti najbolje rezultate.

DJEVICA (23.08.- 22.09.)
Nemojte odugovlačiti niti odgađati odluke u koje ste odavno sigurni. Pokrenite se i razmišljajte pozitivno. Ako imate dobru ideju koja vam potencijalno može donijeti dodatan izvor prihoda, riskirajte i realizirajte je. Danas će vas drugi doživljavati kao vrlo simpatičnu osobu, možete računati na pomoć i savjete od strane okoline.

VAGA (23.09.-22.10.)
Bit ćete dosta osjetljivi i vjerojatno stvari shvatati na pogrešan način. Prije nego što burno reagujete na nečije kritike, razmislite o tome je li vam ta osoba zapravo željela pomoći ali se pogrešno izrazila. Budite oprezni kada je u pitanju privatni život, ne dozvolite da neko iskorištava vašu dobrotu ili želju da zadržite stabilnost.

ŠKORPION (23.10.-21.11.)
Pokušajte barem danas usporiti tempo kako bi uživali u sitnicama koje čine svakodnevicu i uljepšavaju vam život. Morate se bolje pobrinuti za sebe i svoje zdravlje a to se prvenstveno odnosi na odmor i san. Posao danas može pričekati stoga se radije okrenite rješavanju ljubavnih problema ili se opustite u ugodnom društvu.

STRIJELAC (22.11.-21.12.)
Većina će vam dana biti obilježena romantikom. Ako niste zadovoljni ljubavnim odnosom u kojem se trenutno nalazite, napravite nešto konkretno i okončajte ga. Nemojte misliti da ćete moći nastaviti dalje bez da ste se prvo riješili tereta. Općenito danas možete uvesti sve one manje promjene koje će voditi sretnijoj budućnosti.

JARAC (22.12.-20.01.)
Dobar dio vas će danas vidjeti prve rezultate nedavnog rada ili će shvatiti kako se isplatila nedavna investicija. Nakon što riješite zadatke na radnom mjestu, uložite novac, vrijeme i trud u nešto što će vam poboljšati kvalitetu stanovanja. Nemojte se toliko brinuti i počnite slijediti svoje snove, vrlo brzo će se sve poklopiti.

VODENJAK (21.01.-19.02.)
Budite oprezni kada su u pitanju osobe koje su vas još u prošlosti pokušavale nagovoriti na nešto što ne želite raditi i nije vam zapravo uopšte u interesu. Ako ne želite da vas drugi iskoriste, nemojte otkrivati previše toga. Mnogi će se od vas predvečer naći u zanimljivoj ljubavnoj situaciji, budite spremni napraviti prvi potez.

RIBE (20.02.-20.03.)
Kada je u pitanju poslovni ali i privatni život, da bi riješili sve one probleme koji vam stvaraju pritisak ili vas usporavaju, krenite korak po korak i polako će situacija postati lakša. Moguća su finansijska ograničenja ali se sa njima pokušajte što prije suočiti ili potražite kompromis. Istražite situaciju i provjerite stare informacije, piše tarot-horoskop.