Dr. Suljić: Struka političke skupove nazvala necivilizacijskim,a na njima struka

Član Kriznog štaba FBiH i pomoćnik ministra zdravstva FBiH Goran Čerkez kritikovao je danas one koji bi trebalo da sprovode mjere, kao što su policija i inspekcije., osvrnuo se i na pasivnost državne vlasti, te neodgovorno ponašanje političkih stranaka tokom predizborne kampanje.

Dok struka poziva na strogo pridržavanje mjera i krituje sve zbog nepoštivanja mjera nevjerovatno zvuči da baš struka krši iste mjere.

“Policija dopušta sva moguća kršenja. Nije moguće da oni ne znaju za to, ako mi kao građani sve znamo. Politički skupovi su apsolutno neprihvatljivi i to je najblaže rečeno necivilizirano ponašanje. Životi ljudi su izgleda nebitni, bitni su pojedinci i njihove pozicije i ono što treba da se desi nakon izbora”, poručio je Čerkez na današnjem obraćanju javnosti.

Naime, defileom automobila i predizbornim skupom u Hrasnici predstavljen je tim SDA Ilidža na čelu sa Fikretom Prevljakom.

Iz SDA su se pohvalili da su predizbornom skupu prisustvovali i pojedini zastupnici SDA u Skupštini KS-a, te Tašo Dacić, šef Izbornog štaba KO SDA u Sarajevu i zamjenica šefa Izbornog štaba Enra Suljić.

Foto: Patria
Foto: Patria

Suljić je inače desna ruka Sebije Izetbegović, koja posljednjih dana kritikuje sve koji upućuju bilo kakve zamjerke na rad KCUS-a kazavši da oni nemaju vremena za bilo šta drugo osim za borbu protiv korone, pa se čak pitala kako to prof. dr. Ismet Gavrankapetanović ima vremena za gostovanje u TV emisiji.

Nedugo zatim i sama se pojavila na drugoj TV stanici, a dr. Suljić, kako je vidljivo iz SDA priopćenja aktivno učestvuje u onome što struka naziva “neprihvatljivim i neciviliziranim”.

Podsjetit ću i na gostovanje Suljić kod Senada Hadžifejzovića, gdje je kazala da “politici nema mjesta u medicini”, a sama je ona aktivna političarka u SDA, i sada je otišla još korak dalje.