Elmedin Konaković: Dovadžija je pobjednik, ukrasti neće!

Centralna izborna komisija (CIK) je osvježila podatke nakon kojih Akif Fazlić (SDA) vodi sa 60 glasova prednosti nad Amarom Dovadžijom (NiP) te da jedno biračko mjesto još nije uneseno, izjavio je Konaković.

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković oglasio se danas na Twitteru povodom trenutne situacije s brojem glasova u Općini Ilijaš.

“Na tom biralištu je Dovadžija napravio veliku prednost i ima 102 glasa više, ukupno 42 glasa više na svim biralištima. Broje se COVID glasovi kojih sigurno imamo više. Dovadžija je pobjednik, ukrasti nećete!”, izjavio je Konaković.

Iako su se Lokalni izbori održali u 15. novembra 2020. godine, bitka za načelnika Općine Ilijaš se nastavlja.

Općinska izborna komisija je dobila saglasnost CIK-a da se ponovo izbroje glasovi iz sedam glasačkih vreća koje su s onih birališta u kojima je Dovadžija osvojio veliku prednost.

Međutim, prebrojavanjem glasova, pronađeno je niz nepravilnosti te je utvrđeno da Dovadžija ima isti broj glasova kao i onda kada je proglasio pobjedu u Ilijašu, te da je u prednosti nad Fazlićem.

Jučer su građani podnijeli peticiju OIK-u da se izbroje glasovi i iz sedam vreća gdje SDA ima najveću podršku, međutim, za sada se to još nije desilo.

I dalje, obje stranke čekaju glasove iz inostranstva, kao i glasove COVID tima, a sinoć se javnosti obratio i Dovadžija, te objasnio trenutnu situaciju i uputio ih na sve malverzacije tokom ovog procesa.