Video/ Milorad Dodik nikako ne može da se pomiri sa gutikom Banja Luke

Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a nikako ne može da se pomiri sa gutikom Banja Luke I činjenicom da je Draško Stanivuković gradonačelnik.

Prisjetimo se svih skandaloznih izjava Dodika spram Stanivukovića. Jedna od najvećih izljeva bijesa Dodik je imao 21. Marta na sjednici NSRS.

Dodik je tada u nastupu bijesa za govornicom potvrdio kako policija RS prisluškuje telefonske razgovore oporbenih političara i njemu osobno dostavlja sve informacije koje prikupi.

U verbalnom obračunu sa zastupnikom Partije demokratskog progresa (PDP) Draškom Stanivukovićem, Dodik je kazao kako dobro zna o čemu on razgovara s ostalim oporbenim zastupnicima “jer se njihovi razgovori slušaju”.

“Imam pravo slušati. Kad ti budeš predsjednik i ti ćeš to imati”, poručio je Dodik Stanivukoviću a ministra unutarnjih poslova Dragana Lukača koji je sjedio u dvorani u kojoj je zasjedao parlament pozvao je da njegove riječi potvrdi.

“Je li Lukač, je li tako ono što ti meni dostavljaš. Nema kako te (Stanivuković) ne blati. Nema vlasti koja ne sluša opoziciju. Tako i mi. Žali se Transparenciju i svome babi, tati. Kome hoćeš. Imam pravo slušati”, rekao je Dodik pred svim zastupnicima pri čemu su oni iz oporbe burno negodovali.

Dodik je bio ubijeđen u pobjedu Igora Radojičića, pa je govorio da je Banja Luka grad koji ima svoj politički stav, „a Stanivuković je političko nedonošče“.

“Može li neko ozbiljno da zamisli da on bude gradonačelnik Banjaluke? Kako bi to izgledalo? On se kandidovao zato što niko nije htio. Nije htjela ova njegova koleginica, nije htio Ivanić“, rekao je Dodik na sjednici Narodne skupštine.

Također je izjavio kako su ga “mama i tata razmazili pa sad misli da je frajer”.

Međutim nakon izbora Banja Luka je pokazala jasan stav o tome da u političkoj sferi nema mjesta za bahate, neotesane političare koji silom rješavaju stvari.