Foto/ Radovi u vrtiću “Bulbul” u završnoj fazi

U završnoj fazi su radovi na uvođenju podnog grijanja na prvom i drugom spratu Vrtića ‘Bulbul’, te radovi na ravnom krovu, potvrđeno je iz nadležne Službe za lokalni razvoj i poslove mjesnih zajednica Općine Stari Grad.

Rekonstrukcija vrtića „Bulbul“ koja je počela u augustu ove godine, odvija se planiranom dinamikom. Na objektu svakodnevno radi veći broj radnika, tako da se uporedo radi više poslova.

„Završeni su radovi na provođenju novih elektroinstalacija u cijelom objektu, dok su u završnoj fazi radovi na uvođenju podnog grijanja na prvom i drugom spratu, te radovi na ravnom krovu, koji su bili jako složeni“, kazali su iz Službe.

Uporedo se izvode i radovi malterisanja i gletovanja zidova i plafona u objektu. Što se tiče vanjskih radova u toku je betoniranje potpornog zida s gornje strane objekta.

Vrijednost projekta iznosi 964.000 KM.

Podsjećamo, projekat finansiraju Općina Stari Grad Sarajevo i Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade KS u iznosu od 964.000 KM lijeva obala Miljacke, prvi put nakon agresije, dobit će javni vrtić. Radovi će se odvijati u fazama i uključivat će kompletnu sanaciju enterijera i eksterijera. Uradit će se svi arhitektonski i građevinski radovi, nove vodovodne i elektroinstalacije, sanacija enterijera i vanjsko uređenje, kao i utopljavanje fasade po najnovijim standardima.

Općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić najavio je početkom ove godine kroz program rada za 2020. godinu rekonstrukciju Vrtića „Bulbul“ kao jedan od najznačajnijih projekata u 2020.godini. Radove izvodi firma Kol invest.