Foto/ Stipendije Fondacije “Cvijet Srebrenice” dobilo je 14 učenika i studenata

Fondacija “Cvijet Srebrenice” danas je u Bošnjačkom institutu podijelila stipendije za 14 učenika i studenata iz Srebrenice u visini od po 500 KM.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka prisustvovao je ovom događaju i istakao kako je važna podrška mladima, posebno u ovom periodu pandemije.

„’Cvijet Srebrenice’ od čije prodaje su prikupljena sredstva za stipendije, osim što je simbol sjećanja on je i imperativ generacijama na putu sticanja znanja. Ponosan sam na mladost koja se bori znanjem i svojim rezultatima zavređuju podršku i poticaj za daljnji rad“, kazao je Skaka.

Stipendije od prodaje srebrenog “Cvijeta Srebrenice” dodjeljuju se unazad već nekoliko godina.

“Meni kao autoru je veoma teško govoriti, zbog epidemioloških prilika prilagodili smo ovaj događaj. Vidim ljude koji su podržali ovaj projekat. Naše je ono što mi damo, draga djeco učite, jer tko uči neće dozvolit da mu se događaju loše stvari”, poručio je Mensur Bektić, autor srebrenog filigranskog “Cvijeta Srebrenice” od čije prodaje su prikupljena sredstva za stipendije.

Kada Hodžić, ispred Udruženja “Majke enklave Srebrenica i Žepa”, koje je predložilo dobitnike stipendija, uručila je stipendije zajedno sa Mensurom Bektićem.