U toku radovi na sanaciji pristupne staze i stepeništa u Ulici Nusreta Fazlibegovića

Radnici građevinske firme „Sela“ izvode radove na sanaciji pristupne staze i stepeništa u Ulici Nusreta Fazlibegovića između brojeva 26 i 46.

Radovi su započeli prije nekoliko dana, a zavisno od vremenske prilike, okončanje radova se očekuje do kraja ovog mjeseca.

Finansijer projekta je Općina Centar koja je za tu namjenu iz svog budžeta izdvojila 57.549 KM, dok je za nadzor ovog projekta zadužena firma „Energoinvest“ d.d. Sarajevo.

Foto: Općina Centar
Foto: Općina Centar

Kako je predviđeno projektom, prvobitno su izvođeni radovi na rušenju betonske ploče, zatim radovi na nasipanju tampona. Nakon toga započeli su radovi na betoniranju dijelova pristupne staze, te postavljanje kulir ploča po gazištima stepeništa koje imaju veliku otpornost na razne vremenske uvjete, posebno tokom zimskih mjeseci.

U okviru sanacije pristupne staze i stepeništa predviđena je izgradnja betonskog rigola za odvodnju površinskih voda, ugradnja betonskih šahtova i kanalizacionih cijevi, kao i nove rukohvatne ograde zbog lakšeg silaska niz stepenice, posebno starijim osobama.