Hanka Paldum o Mustafi Nadareviću: Odlaze dragi ljudi, ode i naš dragi Mustafa Nadarević

Povodom iznenadne smrti Mustafe Nadarevića, legenda narodne muzike Hanka Paldum oglasila se emotivnom porukom na svom Instagram profilu.

Među mnogobrojnim radnim kolegama koji su se oglasili na svojim društvenim mrežama emotivnim statusima, povodom smrti Mustafe Nadarevića, u cijelosti vam donosimo još jednu u nizu poruka koja će dodirnuti mnogobrojna srca.

“U posljednje vrijeme, tuga se uselila u naša srca i ne popušta. Ne uspijemo potisnuti jednu, a već sljedeća ulazi ! Odlaze dragi ljudi, ode i naš dragi Mustafa Nadarević. Ode duša svome Gospodaru Stvoritelju, a nama koji čekamo svoj red, ostavi sjetu na jednog divnog čovjeka, vedrog duha, koji je svima znao izmamiti osmjeh do suza, i unositi radost u naše živote.

Dragi naš Mujo, neka tvoja duša plemenita pronađe onaj puteljak, koji vodi do livada, procvjetalih mirisnih alktatmera, pored bistre rijeke da se napije i odmori od ovozemaljskog života, kako bi konačno našla svoj mir i spokoj. Dragi Mustafa, hvala ti na svakom tvom smiješku, svakoj tvojoj izgovorenoj mi riječi i savjetu.! Neka ti je vječni rahmet, dragi naš Mustafa.”, objavila je na svom Instagram profilu.

Podsjećamo, Mustafa Nadarević jučer je u 78. godini života izgubio bitku sa opakom bolesti.