Javni poziv mladim bračnim parovima za zakup stanova

Općinski načelnik Općine Stari Grad Sarajevo, putem nadležne Službe za imovinsko pravne, geodetske poslove, katastar i stambene poslove, raspisuje Javni poziv mladim bračnim parovima starosti do 30 godina za zakup stanova Općine Stari Grad Sarajevo.

Predmet Javnog poziva je podnošenje prijava i utvrđivanje rang liste za davanje stanova u zakup kojima raspolaže Općina Stari Grad Sarajevo (osam stambenih jedinica) mladim bračnim parovima starosti do 30 godina.

Uslovi koje bračni partneri moraju ispunjavati su:

Starosna dob od 18 – 30 godina; državljanstvo Bosne i Hercegovine; prebivalište na području općine Stari Grad Sarajevo, kontinurano pet godina, u trenutku podnošnja prijave na javni poziv neriješeno stambeno pitanje; da nijedan bračni partner nije pravnim poslom (naplatnim ili besplatnim) prometovao nekretninu (kuću, stan, vikend objekat); da žive neovisno od roditelja kao podstanari ili žive samostalno i nisu u zajedničkom domaćinstvu sa roditeljima u objektu koji je vlasništvo njihovih roditelja; da do sada nisu rješavali stambeno pitanje putem Općine Stari Grad Sarajevo.

Javni poziv je otvoren 15 (petnaest) dana od dana objavljivanja. Kompletan tekst javnog poziva sa detaljnim pregledom uslova koje je potrebno ispuniti može se pročitati na oglasnoj ploči Općine Stari Grad Sarajevo, kao i na stranici Općine Stari Grad.