Video/ Amar Rahmanović i Samir Zeljković će morati opravdati poziv

Prvi na prozivku danas su stigli igrači iz Premijer lige, dok se ostali reprezentativci polako okupljaju tokom dana zavisno od destinacija sa kojih dolaze, većina bi trebalo da stigne večeras ali će nekoliko igrača doputovati i sutra.

Samir Zeljković i Amar Rahmanović su prvi put pozvani u „A“ selekciju i obojica se slažu da je to dobro za našu ligu ali i da je velika čast za svakog od njih.

“Jako sam zadovoljan, nadam se da ću opravdati poziv. Mislim da znaći mnogo, međutim to moram potvrditi i na terenu.” izjavio je Rahmanović. Također je rekao da iako slabo poznaje reprezentaciju iz Irana dat će sve od sebe svaki trening i utakmicu.

Također je rekao da većinu momaka koji su pozvani već zna, te da poznavanje neće biti problem.

“Sigurno je da mi znaći mnogo, ovo je nagrada za dobre igre. Drago mi je da je sve više igrača iz naše lige u reprezentaciji. Saznao sam za poziv na treningu bio sam malo iznenađen, ali to je sve normalno. Konkurencije se ne treba plašiti, to je dobro za saigrače kao i za mene.” izjavio je Samir Zeljković.

Zeljković je također izrazio veliku želju da zaigra na terenu protiv Irana, iako, kako kaže, sve je na selektori i stučnom štabu.