Katastrofalna greška koalicije Pod lupom: 29 vreća doneseno otvoreno u Novom Gradu u RS-u, ne u Sarajevu

Koalicija Pod lupom danas je izdala saopćenje za javnost u kojem je navedena jedna od nepravilnosti koja je izazvala burne reakcije i zbog nepotpune informacije dovela u zabludu javnost, a koja ide na štetu načelnika općine Novi Grad Sarajevo Semira Efendića.

Novinska agencija Patria danas je zatražila pojašnjenje iznesenih navoda, a u svrhu istinitog i tačnog informisanja javnosti o grešci koja se spočitava načelniku općine Novi Grad Semiru Efendiću iako nema veze s tim navodima.

U dijelu saopćenja Koalicije Pod lupom navedeno je: “U općini Novi Grad 29 vreća je doneseno otvoreno, a aktuelni načelnik je dolazio i razgovarao sa članovima LIK-a”. Kada je zatraženo pojašnjenje od koalicije Pod lupom potvrđeno je da se radi o Općini Novi Grad u Republici Srpskoj.

Koalicija je nakon poziva poslala i novo saopćenje u kojem je jasno naznačila nepravilnosti koje se tiču općine Novi Grad Sarajevo o fotografisanju glasačkih listića.

Međutim, s obzirom da su mediji objavili prvobitno saopćenje za javnost u kojem nije bilo jasno navedeno o kojoj se općini već je pretpostavka bila da je Novi Grad (Sarajevo) došlo je do opšte pometnje. Nažalost, i članovi nekih stranaka su koristili ove tvrdnje i obrušili se na Semira Efendića.

U emisiji Polis koja se večeras emituje na TVSA Efendić je oštro demantirao bilo kakve tvrdnje o “29 otvorenih vreća i kazao da prvi put čuje za takvo nešto“.

S obzirom da je nastala velika zabuna Patria poziva koaliciju Pod lupom da reaguje i još jednom javnost izvijesti da je takva nepravilnost zabilježena u Republici Srpskoj u Novom Gradu.