Madonin hit “La Isla Bonita” bio namijenjen slavnom pjevaču Michael Jacksonu

Tokom svoje karijere, Madona je objavila mnogo pjesama koje su postale svjetski hitovi, a jedna od njih je i “La Isla Bonita”.

Numera je objavljena 25. februara 1987. godine, a za veoma kratko vrijeme postala planetarni hit, pri čemu se nalazila na prvom mjestu brojih muzičkih top-listi.

U pjesmi “La Isla Bonita” Madona pjeva o ostrvu pod nazivom San Pedro, gdje želi da bude.
Inače, San Pedro nije pravo ostrvo, a o svemu ovome kraljica popa je pričala u intervjuu za časopis “Rolling Stone” 2009. godine.

“Ne znam odakle je sve to krenulo. Ne znam ni gdje se nalazi San Pedro, ali u tom momentu, nisam bila osoba koja je odlazila na odmor na prelijepa ostrva. Možda sam bila na putu za studio i vidjela na izlaznoj rampi znak sa natpisom San Pedro”, rekla je svojevremeno Madona, koja je pjesmu “La Isla Bonita” posvetila ljepoti i mistici naroda Latinske Amerike.

Pjesmu je napisao producent Patrik Leonard, koji je sarađivao sa Madonom na numerama kao što su “Live To Tell”, “Who’s That Girl,” “The Look Of Love,” “Like A Prayer,” “Cherish,” “Oh, Father,” “Frozen” and “Nothing Really Matters.”

Međutim, Leonard je pesmu “La Isla Bonita” prvo ponudio slavnom pjevaču Michael Jacksonu, kralju popa, koji je odbio da snimi ovu numeru iz jednog razloga, a to je da mu se nije dopao naziv pjesme, piše Telegraf.

Hit “La Isla Bonita” završio je na kraju kod Madone, a tekst pjesme je naknadno dorađen kako bi bio u njenom stilu.