Sebija Izetbegović se pridružila čestitkama novom predsjedniku SAD-a: Sretna sam što sam navijala za prave!

Nakon pet dana neizvjesnosti, sa 20 elektorskih glasova iz Pennsylvanije i šest iz Nevade, kandidat demokrata sakupio je ukupno 290 glasova i time postao 46. predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, a čestitke pristižu sa svih strana.

Predsjednik Stranke demokratske akcije, Bakir Izetbegović ,čestitao je novoizabranom predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država,  Joeu Bidenu, a sada se oglasila i njegova supruga prof. dr. Sebija Izetbegović te kazala kako je sretna što je navijala za one prave ljude:

Čestitke predsjedniku Joe Bidenu i Kamali Harris, prvoj ženi podpredsjednici SAD-a 🇺🇸 Sretna sam što sam navijala za prave!

Posted by Sebija Izetbegovic on Sunday, November 8, 2020

 

“Čestitke predsjedniku Joe Bidenu i Kamali Harris, prvoj ženi podpredsjednici SAD-a. Sretna sam što sam navijala za prave”,  napisala je Sebija Izetbegović na svojoj Facebook stranici.

Treba pomenuti da su čestitke uputili i Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Šefik Džaferović, član Predsjedništva BiH Željko Komšić, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, kao  i mnogi drugi.