Mladi poduzetnik i ekonomista Adin Ramdedović: Unaprijedit ću Ilidžu, ova općina treba da se razvija

Ova općina treba da se razvija, godinama stojimo u jednom mjestu, moramo unaprijediti naše zdravstvo i poboljšati infrastrukturu čitave Ilidže, kazao je mladi poduzetnik Adin Ramdedović u razgovoru za naš medij.

Kako ističe, budžet Općine ne bi trpio jer odgovorno tvrdi da može pronaći investitore za te ključne projekte.

Želim krenuti od većih projekata koji će biti korisni za sve stanovnike Općine Ilidža, godinama trpimo loše zdravstvo, želim pokrenuti inicijativu da renoviramo Centralni Dom Zdravlja u ovoj općini, kako bih obezbjedio bolje zdravstvo, savremeniju opremu, pogotovo u vrijeme korona virusa. Građani ne trebaju ići u privatne klinike i izlagati se dodatnom trošku. Odgovorno tvrdim da mogu naći kolege investitore koji će rado podržati ovaj projekat, tako da budžet Općine Ilidža neće biti znatno umanjen ovim projektom”, kazao je Ramdedović za Sarajevsku seharu.

Adin je mladi poduzetnik koji se godinama bavi investicijama i berzom, osnivač je marketing agencije “BjergMedia” i jedan je od prepoznatljivih humanitaraca u Bosni i Hercegovini.

Adin Ramdedović: Jedan od najprepoznatljivijih humanitaraca u BiH
Adin Ramdedović: Jedan od najprepoznatljivijih humanitaraca u BiH

U politiku se uključio s jednim razlogom, a to je bolji život u našoj državi.

Mladi godinama odlaze iz Bosne i Hercegovine u potrazi za boljim i sigurnijim životom, jer su svjesni da se trenutno loše stanje ovdje neće promjeniti. Moja, a i naša dužnost je da napravimo što bolje uslove u ovoj državi, no prvo moram krenuti od svoje općine te silno želim popraviti trenutno loše stanje na Ilidži, a kasnije ako Bog na nivou Bosne i Hercegovine”, dodaje.

Adin je član Stranke Za Bosnu i Hercegovinu i kandidat je za Općinsko vijeće Ilidža sa rednim brojem tri, a najavljuje, ukoliko mu građani pruže podršku i bude izabran, niz kvalitetnih projekata koje želi realizirati.

Spomenuo sam zdravstvo, isto tako želim podstaknuti mlade poduzetnike da krenu za svojim ciljevima, da im olakšamo pri osnivanju firmi, mislim da je u interesu ne samo Ilidže već čitave Bosne i Hercegovine da imamo što više kvalitetnijih firmi i poduzetnika koji mogu doprinijeti razvoju naše ekonomije.

Također želim unaprijediti infrastrukturu, bolje uređenje škola, igrališta i parkova. Edukacija je danas svima iznimno potrebna, moramo pružiti bolje uslove za edukaciju kako mlađem stanovništvu tako i starijima koji su voljni da nauče nešto novo i napreduju, mislim da tako možemo izgraditi kvalitetniju i bolju Općinu Ilidžu za sve nas”, zaključio je Ramdedović.

Ranije ove godine, Ramdedović je sa još nekoliko mladih aktivista održao Šetnju mira u Sarajevu povodom Međunarodnog dana mira (21. septembar).

Jedan od ciljeva održavanja ove šetnje bilo je skretanje pažnje javnosti na sve veći odlazak mladih u zemlje EU.

Foto/ Mladi dižu glas: Održana Šetnja mira u Sarajevu povodom Međunarodnog dana mira