Oglasila se Samra Ćosović- Hajdarević: Istina je da sam podnijela ostavku, razloga je previše

Samra Ćosović- Hajdarević podnijela je ostavku na mandat u Skupštini Kantona Sarajevo, što je i potvrdila na svojoj Facebook stranici.

Prema prvim informacijama koje su dospjele do medija nju je trebao naslijediti Hazim Bahtanović, nosilac liste SDA za Općinsko vijeće Općine Novo Sarajevo, međutim je to odbio.

Zatim se počelo govoriti o drugom nasljedniku, Harisu Zahiragiću. Čak je i Mirza Čelik objavio fotografiju na Instagram storyju.

Istina je da sam podnijela ostavku na mandat u Skupštini Kantona Sarajevo koji sam preuzela u Decembru 2018. godine.  Ovom prilikom zahvaljujem se SDA koja mi je ukazala povjerenje kao i svojim glasačima.
Razloga je više, a prije svih, to su privatni i profesionalni razlozi.

Privatne razloge ću zadržati za sebe, a profesionalni razlozi su sljedeći:

Čitav svoj život sam se obrazovala u svojoj struci. Prvo 4 godine Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, zatim magistarski na Katedri za Strateški Informatički Menadžment (Revizija Informacionih Sistema) na programu sa Univerzitetom u Zagrebu“, napisala je Ćosović- Hajdarević.

Kako kaže, nakon toga godinama se usavršavala.

U godinama nakon toga, sve do mog političkog angažmana, završila sam brojne dodatne edukacije – usko specijalizirane, u šta sam uložila puno vremena, truda i novca. Do mandata u Skupštini Kantona Sarajevo radila sam uglavnom u realnom sektoru.

Protekle 2 godine u Skupštini Kantona Sarajevo bile su burne, od bavljenja tim emanetom nisam imala dovoljno vremena za svoju struku i porodicu.  S obzirom da imam troje djece, ali i da volim svoju struku, odlučila sam da se u vremenu koje je ispred mene njoj posvetim više“, dodala je.

Dotakla se i političke situacije u Skupštini, te navodi da je to jedan od razloga njene ostavke.

Također, aktuelna politička situacija u Skupštini Kantona Sarajevo, gdje se nepošteni ljudi predstavljaju poštenima, nemoralni moralnim, a s druge strane na mene i druge kolege i kolegice iz moga Kluba se vrše stalni neprimjereni pritisci, spadaju među razloge zbog kojih smatram kako to nije klima u kojoj se ja kao žena i majka troje djece osjećam ugodno.

Nadam se da sam opravdala povjerenje građana KS, prevashodno svojih glasača čije sam ideale i vrijednosti zastupala na svakoj temi i u svakoj prilici. Naravno, moj društveni angažman neće prestati, šta više, samo će on, barem za sada, biti izvan skupštinskih klupa”, zaključila je Ćosović- Hajdarević.

Istina je da sam podnijela ostavku na mandat u Skupštini Kantona Sarajevo koji sam preuzela u Decembru 2018.godine….

Posted by Samra Ćosović-Hajdarević on Monday, November 9, 2020