Semir Efendić održao zoom meeting sa gradonačelnikom Konye Ugur Ibrahimom Altayom

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo, Semir Efendić održao je danas zoom meeting sa Ugur Ibrahimom Altayom, gradonačelnikom Konye, sa kojim je razgovarao o pandemiji izazvanom koronavirusom i načinima prevazilaženja posljedica uzrokovanih širenjem ovog oboljenja.

Efendić i Altay razmijenili su iskustva u borbi protiv koronavirusa, te su istakli da se aktivnosti u vezi sa tom problematikom odvijaju uz konstantno provođenje preventivnih mjera i stalni nadzor i praćenje stanja na terenu. Jedan drugom su poželjeli da pandemdija prođe sa što manje ljudskih žrtava i da se život građana što prije normalizuje.

Gradonačelnik Ugur Ibrahim Altay trenutno obavlja funkciju predsjednika Unije općina turskog svijeta (TDBB), a na tu funkciju izabran je u mjesecu maju 2019. godine na Generalnoj skupštini održanoj u Istanbulu, kada je i načelnik Efendić izabran za člana Upravnog odbora TDBB-a.

Foto: Općina Novi Grad
Foto: Općina Novi Grad

Jedna od tema razgovora bili su i predstojeći Lokalni izbori u BiH, a gradonačelnik Altay poželio je kolegi Efendiću uspješne izborne rezultate, izrazivši želju da dosadašnju uspješnu saradnju nastave razvijati i u budućnosti.

Razgovarali su i o ranije planiranim zajedničkim projektima kao što su jačanje veze sa općinom Karataj iz Konje, kroz čiji će se okvir otvoriti nove mogućnosti djelovanja na planu kulture.