Općina Centar brine o mališanima: Izdvojena finansijska sredstva za nabavku mobilijara u vrtiću Skenderija

U prostorijama Općine Centar jučer je sa predstavnicama JU Djeca Sarajeva upriličeno potpisivanje ugovora o realizaciji sredstava za obnovu i opremanje odgojno-obrazovnih ustanova, kojim je Općina izdvojila finansijska sredstva u iznosu od 5.000 KM za nabavku mobilijara u vrtiću Skenderija.

Mališani ovog vrtića će tako u narednom periodu dobiti nove drvene klupe, stolove, kućicu za igru sa toboganom i pločom za penjanje. Podsjećamo, budžetom Općine Centar za 2020. godinu obezbijeđena su sredstva za poboljšanje prostornih uslova rada i opremljenosti predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola, te visokoškolskih ustanova.

Direktorica JU Djeca Sarajeva Suanita Banda izrazila je zahvalnost Općini Centar i načelniku Općine dr. Nedžadu Ajnadžiću što imaju sluha za najmlađi uzrast i što već godinama izdvajaju finansijska sredstva kako bi se poboljšali uslovi rada, kao i boravka djece u ustanovama predškolskog odgoja.

“Važno je da lokalna zajednica prepoznaje ulogu i značaj obrazovno-odgojnih ustanova. Dobrodošao je svaki vid pomoći za stvaranje što boljeg ambijenta u kojem borave naši najmlađi sugrađani”, naglasila je Banda.

Ugovor, koji je ranije potpisao načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, direktorici JU Djeca Sarajeva uručio je šef Kabineta Fahrudin Kurtović.

“Ovo su zaista vrijedna ulaganja. Općina Centar pomaže obrazovne ustanove na svim nivoima. Kada je konkretno riječ o predškolskim ustanovama, posebno izdvajamo projekat novoizgrađenog vrtića „Razigrani dani“, te vrtić koji je planiran u sklopu osnovne škole na Šipu, čija je gradnja u toku”, kazao je Kurtović, istakavši kako će se praksa izdvajanja finansijskih sredstava za odgojno-obrazovne ustanove, u skladu sa mogućnostima, ali i vrlo izazovna vremena u kojima se nalazimo, nastaviti i ubuduće.