Pjanić: Trebat će nam mladih igrača koji moraju preuzeti odgovornost

Prije leta u Nizozemsku, selektor fudbalske reprezentaija BiH Dušan Bajević i naš reprezentativac Miralem Pjanić održali su press konferenciju.

Bajević je rekao da je poraz od Irana pokvario pripreme za nastup protiv Nizozemske, protiv koje igraju u nedjelju.

“Vjerujem da igrači nakon svih odigranih mečeva i na ovom će biti odgovorni, jaki i snažni, ne želimo se pravdati, idemo od utakmice do utakmice i vidjet ćemo šta će biti. I mi možemo odigrati dobar meč i nadati se dobrom rezultatu”, rekao je Bajević.

Bajveić je rekao da vjeruje u momke koji se žele dokazati u reprezentaciji, te se osvrnuo na situaciju sa Ermedinom Demirovićem koji se vratio u Njemačku.

“Željeli smo svima dati šansu koliko možemo, ali nažalost to i nije moguće. Demirović ne može igrati sutra jer je kažnjen, jedino protiv Italije, ali i mlada reprezentacija ima važan meč. Bolje je da njima pomogne.”, zaključio je.

Pjanić ističe da mu ne nedostaje motiva i da uvijek dolazi na okupljanja reprezentacije, iako u posljednje vrijeme rezultati nisu na zadovoljavajućem nivou.

“Tačno je da je ekipa odigrala ispod očekivanja, nismo igrali onako kako smo htjeli, teren je bio težak i sigurno da nismo smjeli izgubiti od jedne ekipe kao što je Iran, najviše iz razloga što smo individualno puno bolji od njih. To se na kraju nije pokazalo na terenu, tako da nismo ni zaslužili više. Probali smo puno novih igrača i to će također biti indikativno za sljedeća okupljanja, trebat će nam mladih igrača koji moraju preuzeti odgovornost”, istakao je Pjanić.

Naš reprezentativac je potvrdio da će sutrašnja utakmica biti teška, te da je Nizozemska dobra reprezentacija sa puno invidualnog kvaliteta.

Osvrnuo se i na preuzimanje uloge lidera jednog dana kada se penzioniše Edin Džeko.

“Ja sam u reprezentaciji 12 godina i uvijek sam dolazio ovdje zato što volim ovo, uvijek sam pokušavao dati sve od sebe, nikada se ne može sam i ja ću biti tu kao i drugih 20 igrača i uvijek ću pokušati odraditi najbolje svoj posao. Naravno da ću uzeti odgovornost, ali to moraju i drugi igrači jer naša reprezentacija to treba”, poručio je fudbaler.

Susret dvije reprezentacije počinje u 18 sati, a već u srijedu na Grbavici dočekuju Italiju.