Poraz SDA u Ilijašu: Dovadžija proglasio pobjedu

Prema informacijama Dovadžije na izborima je osvojio 4884 glasa dok je Akifu Fazliću iz SDA pripalo 4842 glasa, ali CIK još uvijek nije objavio konačne rezultate za Općinu Ilijaš.

Amar Dovadžija, kandidat Četvorke za načelnika Ilijaša, je na svom Facebook profilu napisao konačne rezultate sa redovnih biračkih mjesta u Općini Ilijaš.

Amar je napisao da su građani zahtjevali od Fazlića izjašnjavanje o konačnom rezultatu prebrojanih glasova od izbornog dana, koji su poznati od nedjelje, prema kojima je Amar Dovadžija u značajnoj prednosti.

“Prednost je značajna iz razloga što glasanjem putem COVID i mobilnog tima te odsustva preostaje ne više od 200 glasova među kojima, prema samovoljnim tvrdnjama i samih glasača koju prenosimo: “Više od polovine povjerenja ukazano je kandidatu u vodstvu, Dovadžija Amaru”, napisao je Amar.

Amar je zaključio da velika borba, neumorno i istrajno apeliranje i sugerisanje OIK-u od strane NiP-ovih simpatizera i aktivista napokon je urodilo plodom 4. dan poslije izbora.