Šatro/ Napravljena aplikacija virtuelne 3D kafane koja radi nakon 23 sata

Depresija, agresivnost i otuđivanje, samo su neke od posljedica građana Bosne i Hercegovine, koji mjesecima nisu zaglavili u kafani do sitnih sati.

Frustracije su tolike da je sve dovedeno na granicu uličnih nemira, jer se čovjek više nema gdje pošteno napiti ili posjediti s rajom trijezan. Ovu situaciju su prepoznali IT stručnjaci iz BiH i ponudili rješenje.

“Taj osjećaj izlaska iz kafane u ranim jutarnjim satima, gotovo da zvuči kao bajka, a miris duhanskog dima koji obasipa podrume pune vina gotovo da graniči s mitologijom. Shvatili smo da je potrebna još samo jedna kap, i da se čaša nezadovoljstva i očaja prelije na naše društvo. Morali smo reagovati i napravili smo aplikaciju koja će riješiti sve probleme”, kaže Ismar Bitlord, kreator aplikacije “No Fajront”.

Aplikacija “No Fajront” omogućava korisnicima da izaberu bilo koji objekat u gradu, i da noć provedu u fantastičnoj 3D animaciji objekta koji najviše vole.

“Kada uđete u objekat otvori vam se room chat. Tu možete vidjeti sve osobe koje su trenutno ušle u chat određene kafane i možete sjediti s njima. Na taj način zadovoljavate svoje apetite posjećivanja dragih objekata i sretanja dragih ljudi. Mislimo da je ovo savršena alternativa i mali tračak nade građanima, da se na ovaj način zabave dok se stvari ne vrate u normalno stanje”, dodao je Bitlord.

Iako je aplikacija besplatna, osobe koje žele da uplate premium pack dobit će gratis i autentične zvuke kafane u koju su ušle, kao i mirisni senzor kako bi ugođaj bio što bolji, piše Šatro.