Foto: A. Sm. (Sarajevska sehara)/ Arhiv

Šatro/ U nedostatku zdravstvenih radnika Vidovita Džemila pozvana da radi u domu zdravlja u Sarajevu

U nedostatku zdravstvenih radnika u Kantonu Sarajevo jer ih je dosta ili na bolovanju ili na godišnjem odmoru ili na privremenom radu u Njemačkoj, brigu o zdravlju stanovnika ovog grada preuzet će Vidovita Džemila koja se, kako ekskluzivno saznajemo, zaposlila na poziciji doktora opće medicine u jednom od domova zdravlja u Sarajevu.

“Prezadovoljni smo što možemo potvrditi da je jedan od domova zdravlja u našem gradu postao bogatiji za jednu izvrsnu stručnjakinju u polju borbe protiv neizvjesne budućnosti. Vidovita Džemila, odnosno Džemka, kako je mi od milja zovemo, ponudila se da nam bude na usluzi ukoliko bude nedostajalo zdravstvenih radnika u našem kantonu i mi smo to, svakako, objeručke, prihvatili. Džemila je svima poznata, narod je voli, a svakako je stručna u svom poslu predviđanja raznih događaja iz budućnosti.

Podučeni tom činjenicom, svakako smatramo da će Džemila uspjeti svoje moći da upotrijebi i na pacijentima i da će, kao iskusan mag, uspjeti da pomogne osobama kojima treba medicinska pomoć u Sarajevu, a koju im drugi doktori trenutno, iz opravdanih ili neopravdanih razloga, ne mogu pružiti. Vidovita Džemila će, nadamo se, nakon što ova kriza prođe postati i stalna članica našeg kolektiva, a ako se iskaže mogućnost, možda i više osoba iz njene profesije koji su dokazani čarobnjaci u tome što rade, zaposlimo na isti način” , izjavio je za portal Šatro predstavnik Štaba za krizno zapošljavanje, Amir Uhljeb.

Kako doznajemo, Vidovita Džemila će odmah dobiti ugovor o radu na neodređeno vrijeme sa svim beneficijama koje isti donosi sa sobom.