Sazvana hitna sjednica za sutra Komisije za sigurnost KS zbog sinoćnjeg napada migranata

Skupština KS sazvala je hitnu sjednicu Komisije za sigurnost na kojoj će se razmatrati sigurnosna situacija u Kantonu Sarajevo, a zbog sinoćnjeg napada migranata u Otesu na Ilidži u kojem je život izgubio jedan mlađi muškarac, a druga dvojica teško povrijeđena.

Zahtjev za sjednicu uputio je skupštinski zastupnik Elvis Vreto, a imat će dvije tačke.

Prva je “Razmatranje sigurnosne situacije povodom ubistva Jasmina Berovića u Otesu od strane migranata“, a druga tačka je “Razno“.

Elvis Vreto je sinoć odmah nakon napada i prije medija imao informaciju da je jedna osoba podlegla povredama, te da su dvije osobe povrijeđene, kao i da je napad bio od strane migranata.

Nažalost, jedan naš sugrađanin večeras je podlegao od posljedica napada od strane grupe migranata u Otesu. Tuga, dobar momak, a jos dvojici naših sugrađana bore se za život, porodicama sabura“, napisao je Vreto na svom Facebook profilu i dodao da kriza postaje sve gora.

Migrantska kriza postaje sve gora, sa predsjedavajucim komisije za sigurnost KS sam istog trena dogovorio sazivanje hitne sjednice. Ovo se mora zaustaviti“, napisao je Vreto.