Senad Bašić: Mustafa Nadarević kao da je bio pupčanom vrpcom vezan za Bosnu

Senad Bašić, koji je sa Mustafom Nadarevićem glumio u brojnim filmovima poput “Praznik u Sarajevu”, “Savršen krug”, “Kod amidže Idriza”, zatim u seriji “Lud, zbunjen, normalan”, duboko je potrešen viješću o smrti glumačkog velikana i njegovog prijatelja.

“Čak sam i kao student snimio svoj prvi film, a u njemu je glumio Mustafa Nadarević, bio je to ‘Posljednji skretničar’. Nas dvojica smo toliko toga zajedno radili, i toliko toga sam naučio od Mustafe. Rahmet mu duši, pamtit će ga generacije i generacije”, rekao je Bašić za Dnevni Avaz.

Ističe da je odlazak Nadarevića ogroman gubitak za bh. i regionalno glumište.

Svoje najbolje uloge Mustafa je o stvario u BiH, počevši od ‘Mirisa dunja’, Mirze Idrizovića pa nadalje. On kao da je bio pupčanom vrpcom vezan za Bosnu. Njemu je Bosna bila prava majka”, veoma emotivno govori Bašić.

Podsjećamo, vijest o smrti legende jugoslovenskog, bosanskohercegovačkog i hrvtaskog glumišta Mustafe Nadarevića odjeknula je u BiH i regionu.

Mnogi i dalje ne mogu da prihvate da je otišao “Izet”, lik po kojem je Nadarević postao najprepoznatljiviji.

Mustafa Nadarević, možda najbolji glumac kojeg je Bosna i Hercegovina imala, preminuo je danas u 77. godini od posljedica karcinoma pluća.

Nezvanično, Nadarević se posljednjih dana borio i sa koronavirusom.

Emir Hadžihafizbegović: O Bože, kako mi je teško, putuj dobri čovječe i odmori se braco moj