Šest najčešćih znakova koji ukazuju da vam je mobitel možda hakovan

U današnjem modernom dobu, mobiteli su postali kao produžena ruka i sadržavaju važne podatke koji ni u kojem slučaju ne smiju postati ugroženi.

Upravo iz tog razloga, bitno je prepoznati znakove koji ukazuju da je sigurnost vašeg mobilnog uređaja ugrožena.

U nastavku otkrijte šest najčešćih znakova koji se javljaju kada vam netko hakira mobitel.

Mobitel se restartuje sam od sebe

Ne postoji niti jedan razlog zbog kojeg bi se vaš mobitel sam isključivao i ponovno pokretao ako je sve u redu. Ako primijetite da se mobitel ponovno pokreće sam od sebe, to može biti znak da je zaražen nekim virusom ili ipak hakiran.

Ne možete isključiti mobitel

Nemogućnost isključivanja mobitela još je jedan znak koji može ukazivati na to da je vaš mobitel hakiran. U takvim slučajevima, često se događa da mobitel umjesto da se ugasi, počne otvarati razne aplikacije ili mijenja osvjetljenje.

Mobitel se brzo zagrijava

Iako se mobitel može brže zaigravati zbog brojnih drugih razloga, to može ukazivati i na to da je hakovan. Ako primijetite da se vaš uređaj pregrijava iz čista mira i kad ga ne koristite ili kad koristite osnovne aplikacije, moguće je da je vaša sigurnost ugrožena.

Nepoznati brojevi pojavljuju se u pozivima

Kad pregledavate nedavne pozive, prepoznajete li sve brojeve? Ako to nije slučaj, onda bi svakako trebali obratiti pažnju i poduzeti mjere kako bi bili sigurni da vam je mobitel siguran. Ista stvar se odnosi i na dobijanje poziva od strane nepoznatih brojeva iz inostranih država.

Velika potrošnja mobilnih podataka

Vjerojatno sami znate koliko GB interneta imate u svom paketu ili koliko ste interneta kupili. Međutim, s vremena na vrijeme svakako nije loše provjeriti potrošnju mobilnih podataka u aplikaciji svog operatera ili u postavkama svog uređaja. Ako primijetite neobično veliku potrošnju interneta, to može biti znak da ste hakovani.

Nepoznate aplikacije na vašem mobitelu

Nije rijedak slučaj da se ljudima tek tako pojave nepoznate aplikacije na mobitelu. Ako vam se to dogodi, dva razloga su vjerojatna – ili ste pokupili malware ili vam je netko hakovao mobitel. Što god da je od te dvije stvari kod vas slučaj, nije dobro i vaši podaci su ugroženi.