Slaven Musa: Morat ćemo mijenjati kompletan plan za predstojeće utakmice

Infomacija da je Edin Džeko pozitivan na koronavirus neprijatno je iznenadila i članove stručnog štaba reprezentacije BiH.

Slaven Musa, jedan od pomoćnika selektora Dušana Bajevića, naglasio je kako je dobra vijest da se Dijamant dobro osjeća te nema simptome, ali i potcrtao da će naš nacionalni tim biti znatno oslabljen izostankom kapitena u predstojećim susretima.

“Zatečeni smo, naravno. Ovo podsjeća na onu situaciju kada je i Pjanić bio pozitivan u devetom mjesecu, pa smo također bili hendikepirani. Sada ćemo morati mijenjati kompletan plan za predstojeće utakmice u Ligi nacija. Ne trebam ni govoriti koliko za našu igru znači prisustvo Edina Džeke. S njegovim izostankom neke naše ideje padaju u vodu. Sutra u Mostaru imamo sastanak sa selektorom, pa ćemo vidjeti koje ćemo promjene praviti u pripremi utakmica”, ističe Musa.

Podsjećamo, okupljanje Zmajeva planirano je u ponedjeljak, a u četvrtak 12. novembra bh. reprezentativci dočekuju u prijateljskom meču Iran na Koševu, tri dana kasnije gostuju Nizozemskoj, a zatim 18. novembra igraju zadnji meč grupne faze Lige nacija, protiv Italije na Grbavici, prenosi Sport Centar.