Stojanović odgovorio: Nadam se da će kod Nurkića proraditi želja da se stavi na raspolaganje za EP

Bivši direktor košarkaške reprezentacije BiH Igor Stojanović oglasio se na svom Facebook profilu u vezi sa komentarima koje su razmijenili bivši predsjednik KS BiH Elmedin Konaković i NBA košarkaš Jusuf Nurkić.

Stojanović je odlučio objaviti svoj komentar nakon što ga je spomenuo bh. košarkaš Jusuf Nurkić.

Tom prilikom Nurkić je Stojanovića optužio da je sakrio ljekarski nalaz koji mu je dostavljen, a koji je dokazivao da je bh. centar povrijeđen, te da kao takav nije u mogućnosti da dođe na pripreme naše selekcije.

“Kao i uvijek, kod nas se više piše o svemu, a najmanje o fantastičnom rezultatu košarkaške reprezentacije BiH. Deseti put na Evropskom prvenstvu. Respekt! Na izjavu Jusufa Nurkića ne bih odgovarao da se ne spominje moje ime. Želim da demantujem da sam sakrio bilo kakav nalaz koji je uputio menadžer Jusufa Nurkića, gospodin Enes Trnovčević, a koji bi eventualno diskreditovao Nurkića. Čak ne vidim ni šta bi bio moj interes da sakrijem taj nalaz. Moj interes kao tadašnji Direktor košarkaških reprezentacija BiH je bio da se svaka selekcija pojavi u najjačem sastavu i dostigne najbolji mogući rezultat. Unatoč mnogim nesporazumima koji su se dešavali u žaru i želji da BiH ostvari što bolji rezultat, sa ponosom mogu reći da je ostvareno dosta uspjeha. U16 zlato. U18 četvrti u Evropi. Pobjeda protiv Litvanije, viceprvaka Evrope. 7 selekcija među 16 u Evropi. I Jusuf Nurkić je bio dio tadašnjih uspjeha”, napisao je Stojanović i dodao:

“Nemam namjeru polemisati sa NBA zvijezdom i najboljim igračem kojeg imamo. Svi smo dobro svjesni koliko je Nurkić potreban reprezentaciji. Jedino se nadam da će kod Jusufa Nurkića proraditi želja i htijenje da se, bez obzira na razne nesporazume, na narednom EP po svaku cijenu stavi na raspolaganje selektoru Vedranu Bosniću i donese nam najveći uspjeh u istoriji države sa jednog velikog takmičenja. Neka nam donese medalju, ili barem drugi krug. Neka dođe i stane rame uz rame u najdražem dresu. Neka dođe, pa taman sve utakmice izgubili. Ali da znamo da je BiH izašla i dala sve od sebe na EP. Svi trebamo zaboraviti na prošlost i uraditi sve da na narednom EP nastupimo u najjačem sastavu. I da nas reprezentacija BiH i Jusuf Nurkić učine ponosnim. Svaka čast momcima koji su nas po deseti put odveli na EP bez Nurkića i Muse. I ubijeđen sam kada im se ova dvojica pridruže, da možemo dobiti svakog u Evropi.”