Podstaknite rast kose: Par savjeta koji će pomoći da vaša kosa raste brže

Pravilno češljanje i masaža podstiču cirkulaciju i omogućuju bolji dotok kisika zbog čega  kosa brže raste.

Masaža toplim uljem odlična je za kosu jer stimuliše folikule i podstiče njen rast. Najbolji izbor su maslinovo, kokosovo i ricinusovo ulje te ulje jojobe. Također, hrana bogata proteinima poboljšava kvalitet kose i ubrzava njen rast. Preporučuje se jesti jaja, ribu, orašaste plodove, piletinu i crveno meso, piše Beauty and Tips

Kosu treba svaki dan češljati najmanje minut do dva. To će podstaći cirkulaciju tjemena  i poboljšati snabdevanje kiseonikom  zbog čega će i kosa brže rasti.

U bržem rastu kose pomaže i maska  soka od krompira. Iscijedite sok od dva krompira, dodajte kašiku meda i jedno žumance te pomiješajte. Nakon toga nanesite na kosu, ostavite da djeluje pola sata pa isperite.

Još nekoliko savjeta:

  • Osim što kosi vraća sjaj, jabukovo sirće podstiče i njen rast. On skida svu prljavštinu čime omogućuje bolju opskrbu vlasišta kiseonikm, a samim time i brži rast kose.
  • Folna kiselina i biotin blagotvorno djeluju na kosu, ali se prije uzimanja preporučuje savjetovanje sa ljekarom.
  • Šampone na bazi silikona najbolje je izbjegavati jer zaglađuju površinu kose, ali ubrzavaju njihovo pucanje. Slično djeluju i sušila te pegle za kosu.
  • Kosu se preporučuje šišati svaka tri mjeseca kako bi se maknuli ispucali vrhovi i omogućio normalan rast.