Video/ Adnan Čustović: Bit će ovo teška utakmica

Na današnjoj press konferenciji, javnosti su se obratili pomoćni trener Andan Čustović i predstavnik igrača Rade Krunć.

Povodom sutrašnje utakmice Zmajeva protiv reprezentacije Italije, danas su pomoćni trener Reprezentacije i predstavnik igrača održali konferenciju za novinare, gdje su odgovarali na mnoga, neka čak i kontroverzna, pitanja.

Krunića su upitali da li su igrači reprezentacije upoznati sa svojom obavezom prema reprezentaciji, obzirom na loše rezultate u posljednjim utakmicama. Na to pitanje Krunić je rekao da igrači znaju svoju obavezu, kao i svoju formaciju. Također je pojasnio da dobiju jasne instrukcije, a da je na igračima da daju sve od sebe i pokažu svoje znanje.

Međutim, kako kaže Krunić, u posljednim utakmicama to znanje je itekakako nedostajalo i rezultati su ogledalo toga.

Obzirom da navijače sve manje interesuju igre reprezentacije, bh. reprezentativac je upitan da li zna šta se dešava povodom toga.

“Ja sam igrač reprezentacije i ne mogu da ulazim u to pitanje šta fali reprezentaciji, mogu da pričam samo u svoje ime. Da smo pobijedili protiv Sjeverne Irske sve bi bilo drugačije. Mislim da se ne priča toliko lose o reprezentacije, mislim da se dobro priča o reprezentaciji.” Izjavio je Krunić

Foto: nfsbih
Foto: nfsbih

Pomoćni trener reprezentacije je također govorio na konferenciji te izjavio da u formi imaju 21 igrača i 2 golmana, te dodao da su reprezentativci i dalje umorni od susreta protiv Holandije.

“Igrači su tesirani jutros, čekamo rezultate koji bi trebali biti večeras”, rekao je Čustović na temu pozitivog testa Hodžića.

Pitanje o samopouzdanju Zmajeva nije nedostajalo, obzirom da u 2020. godini još uvijek nismo pobijedili niti jedan meč.

“Svi smo razočarani situacijom. Mislim da je ova grupa A prejaka za nas, ipak smo na 52 ljestvici, dok su naši protivnici između deset najboljih. Razočaran sam i zato što smo protiv Sjeverne Irske morali osvojiti pobjedu, a mi to nismo ostvarili. Situacija je takva, Sjeverna irska je jako zeznuta ekipa. Također, protiv Irana smo mogli bolje da odigramo i da pobijedimo ali to se nije desilo”.  Izjavio je Čustović, te dodao da smo skoro slavili pobjedu protv Holandije i Italije, u prvim susretima, te da prije dva dana nismo odigrali onako kako znamo i da je moglo biti bolje.

Uzimajući u obzir da reprezentaciju može spasiti samo izjednačen rezultat ili pobjeda kako bi ostali u trećem šeširu, Čustović je upitan o tome da li je to dovoljan motiv za dobru igru na terenu. Na što je naš pomoćni trener rekao da ga ne plaši šešira. “Ako mi nađemo kvalitet koji imamo, nemamo se čega bojati kada budu izvlačenja. Mi vrijedimo više nego reprezentacija Sjeverne Irske ili Irana, ali su ipak oni bolje plasirani od nas, oni imaju taj mentalitet i agresivnost.” Objasnio je Čustović, pa je dodao kako nas je Sjeverna Irska pobijedila na penalima koji su lutrija.