Video/ Helem Nejse: Ponovo isti dala bi glas, a konačno mora se mijenjati vlast

Predizborna šutanja je počela jutros u 07:00 sati, a sarajevska grupa Helem Nejse je u 07:00 sati objavila novu pjesmu “Glas”, s ciljem da potaknu mlade ljude da izađu na izbore.

Grupa je svoju novu pjesmu najavljivala danima, uz hashtag “Šuti ba!”, a među glavnim glumcima u spotu su Bakir Izetbegović, Dragan Čović i Milorad Dodik.

“Budući da je pandemija koronavirusa najviše pogodila političare i državni aparat, odlučili smo da sve regionalne političke lidere pozovemo kao statiste u spot kako bi im barem malo pomogli da prežive ovu tešku godinu, jernije lako vratiti se s kavijara na buraniju. Kao i uvijek, zloupotrijebili su našu naivnu dobrotu primjenjujući njihov ustaljeni princip ‘zavadi pa vladaj”, naglasio je trojac iz grupe Helem nejse – Gagara, Stihomir i Toshi.

Grupa je stihovima prikazala jedne od najvećih problema naše države, “kasni plata, stiže rata, opet će posudit tata, pozlilo ti četiri sata stajali pred klinikom.

Helem Nejse želi pokrenuti mlade naše države da izađu na izbore, ali da razmisle kome i zašto daju svoj glas, sa jasnom porukom da se vlast mora mijenjati.

Iako je izašla prije tri sata, pjesma je već dobila mnogo komentara podrške.