Video/ Sklepa Fudo klaster: Predizborni skup Fuada Kasumovića uz harmoniku i stotine osoba

I nakon jučerašnjeg predizbornog skupa Zeničke inicijative Kasumović Fuad na čelu s Kasumoviće i večeras je drugi put organizovala predizborni skup uz stotine osoba i harmoniku. 

Usudit ćemo se i reći cinično nakon upozorenja Kriznog štaba i opomene člana Štaba i pomoćnika ministra zdravstva FBiH Gorana Čerkeza da su takvi skupovi u ovakvim okolnostima “necivilizacijski”.

Policija dopušta sva moguća kršenja. Nije moguće da oni ne znaju za to, ako mi kao građani sve znamo. Politički skupovi su apsolutno neprihvatljivi i to je najblaže rečeno necivilizirano ponašanje. Životi ljudi su izgleda nebitni, bitni su pojedinci i njihove pozicije i ono što treba da se desi nakon izbora“, kazao je Čerkez.

Skoro svi članovi političkih partija su pohrlili da napadnu Čerkeza, a nakon scena iz Zenice smatramo da je imao puno pravo da koristi i mnogo teže riječi.

Naime, skup u Babinskom slivu organizovan je na stadionu “Vrdilo”, a osim što se u par navrata mogao čuti i nastup Fuada Kasumovića, zvanično su nastupili pjevači Mirza i Zijo Šut.

Socijalna distanca je nepostojeća, a također ni maske nije moguće vidjeti. Pitanje je samo da li će neko i u kojoj mjeri reagovati.

Da sve bude još gore, s tim se čak i javno hvale. Čega se pametan stidi… Znate već dalje kako ide…

Naravno, nije trebalo dugo da se počnu zbijati šale na račun “teferiča” u Zenici, koji je sve osim politike.

A ko će drugi osim “Raje s biroa” koja je uz priloženi video napisala “Sklepa Fudo klaster uz harmoniku“.

Iskreno, radovalo bi nas kada bi napokon vidjeli neke konkretne poteze nadležnih institucija i kazne za stranke i političare koji ovako nešto rade.