Zvijezda kultnog filma “Prljavi ples” Jennifer Grey razvodi se nakon 19 godina braka

Jennifer Grey poznata pod ulogom Frances “Baby” Housman u filmu “Prljavi ples” finalizira razvod braka sa sovjim dugogodišnjim suprugom, glumcem Clark Greggom nakon 19 godina zajedničkog života.

Kako piše magazin People, glumica je osigurala da njen suprug u brakorazvodnoj parnici ne dobije ništa od novca koji je zaradila igrajući ulogu u kutnom filmu “Prljavi ples” iz 1987. i njegovom filmskom nastavku iz 2004. godine. Njihov brak će službeno biti raskinut 16. februara iduće godine.

Prema sudskom izvještaju glumica se s dvije godine mlađim suprugom dogovorila o zajedničkom vlasništvu nad njihovom porodičnom kućom na šestomjesečni period, međutim, samo će glumica koristiti dom.

Ako se mladi par odluči da proda kuću, sva zarada od te prodaje će biti podjeljena na jednake dijelove.

Zvijezda “Prljavog plesa” i junak Marvelovih filmova vjenčali su se u julu 2001. godine, a krajem iste godine na svijet je stigla i njihova kćerka Stella koja je maturirala prije nekoliko mjeseci.

Ponosni otac čestitao joj je na uspjehu, a nema sumnje da će i dalje Jennifer i Clark ostati o dobrim odnosima prvenstveno zbog Stelle. Bračni par se dogovorio da će zajednički brinuti o troškovima svoje kćerke dok ne napuni 24 godine.

“Nakon 19 godina zajedno, razdvojili smo se, znajući da ćemo uvijek biti porodica koja voli, cijeni i brine se međusobno jedni za druge. Nedavno smo donijeli tešku odluku o razvodu, ali ostajemo bliski i duboko zahvalni na životnom putu kojega smo dijelili i divnoj kćerki koju smo odgojili” – napisala je Grey na svom instagram profilu.