Ćatić: Nikome ne vjerujemo, može biti neka igra

Načelnik Konjica Osman Ćatić rekao je večeras za N1 da nakon današnje najave o promještanju grupe migranata iz Bihaća na Bradinu, ne vjeruje nikome i da se može raditi ”o nekoj igri”.

Ćatić je kazao da su mještani ostali da dežuraju, te da su se građani sami organizovali.

”Mi poslije ovoga ne vjerujemo nikome i može biti neka igra. Mještani su ostali da dežuraju, građani su se sami organizovali, oni ostaju kako sam upoznat”, rekao je načelnik za N1.

Navodi kako nije problem da se sazovu svi načelnici u Bosni i Hercegovini i da svako preuzme svoj dio odgovornosti.

“Ne može se od objekta koje je na fizičkom licu i nije vlasništvu Ministarstva odbrane, praviti kamp. Objekat je u centru naseljenog mjesta i oni vjerovatno ne znaju kako stvari stoje”, kazao je Ćatić.

Vlada HNK o dolasku migranata na Bradinu

Informacija da će grupa migranata biti prevezena u Hercegovačko-neretvanski kanton izazvala je danas popodne brojne reakcije.

Ministar u Vijeću ministara BiH Vjekoslav Bevanda rekao je da takva odluka nije donesena dok je Vlada HNK saopštila da ne može učestvovati u ovoj aktivnosti.

Nakon što je informacija objavljena u medijima, na Bradini je počelo okupljanje građana koji se protive dolasku migranata u ovo naselje na prostoru opštine Konjic.