Foto: Dž. Mr./ Sarajevska sehara (Arhiv)

Adnan Delić prihvatio kandidaturu: Neću biti političar velikih obećanja

Adnan Delić, kandidat “Četvorke” za načelnika Općine Novi Grad Sarajevo prihvatio je ponudu nove većina da preuzme funkciju ministra privrede KS.

Na svojoj Facebook stranici istakao je kako ovu odluku nije prihvatio sam.

“Povjerenje sa 20 hiljada unutar jedne općine u KS mi potvrdilo ispravnost odabranog smjera djelovanja a i nametnulo obavezu da to ukazano povjerenje ispoštuje”. Istekao je Delić.

Dodao je kako je predizborna kampanja ‘sve rekla’, te da će se držati onoga što on zapravo i jeste, te da će fokus biti čovjek.

“Obzirom da sam najviše radio na izradi privrednih rješenja i najviše pažnje polagao privrednim temama tokom kampanje, smatram da će mi taj pristup biti olakšica u iznalaženju rješenja za mnoge izazove koji su ispred nas u privrednom sektoru. S direktnim posljedicama pandemije i već ranijim izazovima u privrednom sektoru bit će ozbiljan posao kreirati pogodan privredni ambijent, podržati firme i preduzetnike u Kantonu Sarajevo u svakodnevnoj borbi i olakšati njihove uslove za rad kao i smanjiti visoku stopu nezaposlenosti”, napisao je Delić.

Također je naveo kako neće biti političar velikih obećanja i nedovoljnog rada, nego da će biti od onih koji će se truditi ukazano povjerenje i legitimitet opravdavati maksimalnim zalaganjem, konkretnim rješenjima i mjerljivim radom.

“Svim kolegicama i kolegama, ministrima kao i premijeru Vlade KS želim uspješnu koordinaciju, sinergijski pristup uključivanja građana u proces odlučivanja i u konačnici, nadam se da će ohrabrujuća atmosfera u novom sazivu Vlade KS svojim angažmanom doprinjeti boljem razvoju KS na svim poljima. Želio bih se zahvaliti još jednom građanima koji su mi dali legitimitet a i strankama Četvorke na povjerenju za novu ulogu. Mi planiramo, a Bog određuje šta je za nas bolje. Acta non verba”, poručio je budući ministar privrede KS.

Dragi građani,

Ovim putem vas želim obavijestiti da sam danas zvanično prihvatio kandidaturu ministra privrede u…

Publicada por Adnan Delic en Miércoles, 9 de diciembre de 2020