Šatro/ Udruženje poštenih političara oštro osudilo ministra Košarca jer nije znao sakriti preljubu

Udruženje udruženih političara iz cijele Bosne i Hercegovine naziva “Udruženi političari Bosne i Hercegovine koji znaju kako da se kurvaju kako u politici tako i s osobama van monogamne zajednice u kojoj se nalaze i tu činjenicu sakriju kako od žene tako i od kompletnog društva” oštro je osudilo ponašanje ministra Staše Košarca jer isti nije bio dovoljno lukav i spretan da sakrije preljubu od žene i nacije.

Mi, kao jedino legitimno i legalno Udruženje koje predstavlja i zastupa podjednako sve naše drage političare iz cijele Bosne i Hercegovine, jednostavno moramo reagovati na ovako grubo kršenje politike našeg Udruženja i na generalnu nespretnost i političku nesposobnost koju je nažalost, jedan od naših članova pokazao.

Naime, ministar je morao znati da preljuba sa saradnicom, koja se, priznat ćemo često desi i može desiti svima nama, predstavlja ogroman problem ako ode u medije i treba se po svaku cijenu i pod hitno sakriti ispod prvog tepiha kako znamo i umijemo. Mi oštro osuđujemo ovog našeg člana i političara koji nije znao kako da sakrije preljubu i sada je svima prouzrokovao ogroman problem, a realno nije se ovo moralo dogoditi. Pa svi političari, manje više, imaju svoje vanbračne aferice i neka tako diskretna druženja s kolegicama i mladim saradnicama.

To je nekako historijski dio ove profesije, ali bar se svi mi ostali trudimo da to prikrijemo i sakrijemo i da svojim suprugama i djeci budemo brižni članovi porodice. Ne može se na ovaj način ponašati. Sram i stid da ga bude” – izjavili su predstavnici Udruženja.

Iz Udruženja najavljuju da je pokrenut disciplinski postupak protiv predmetnog funkcionera, te smatraju da isti treba služiti za primjer drugim političarima kako se ne treba ponašati kada imate ljubavnicu i suprugu u isto vrijeme.