Bakir Izetbegović: Osim nije zaslužio ovakav odnos Fudbalskog saveza, zaslužuje najdublje poštovanje

Ivica Osim, vjerovatno najpoznatije ime bh. nogometa, nepravedno je eliminisan iz Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Reakcije nisu izostale, oglasile su se navijačke grupe, mnogi fudbaleri, poznate ličnosti, ali i predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović.

Kako je naveo Izetbegović na svojoj zvaničnoj Facebook stranici, Osim nije zaslužio ovakav odnos Saveza.

Znam da politika ne treba da se miješa u sport i rad sportskih saveza, ali kao čovjek moram reći da Ivica Osim nije zaslužio ovakav odnos Fudbalskog saveza BiH. Ivica Osim je svojim odnosom na sportskom terenu i izvan njega zaslužio najdublje poštovanje svakog Bosanca i Hercegovca i o tome bi ljudi koji trenutno upravljaju Savezom trebalo da povedu računa“, poručio je Izetbegović.

Znam da politika ne treba da se miješa u sport i rad sportskih saveza, ali kao čovjek moram reći da Ivica Osim nije…

Posted by Bakir Izetbegović on Saturday, December 12, 2020

Ivica Osim imao je status počasnog predsjednika Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine i člana Odbora za posredovanje.

Promjenom Statuta krovne kuće bh. fudbala legendarni Švabo eliminisan je iz FSBiH, i to na način da prema novom Statutu osobe iznad 75 godina ne mogu biti izabrane u neko od tijela NFSBiH.

Potez je to koji je izazvao negodovanje kod brojnih fudbalskih radnika i navijača u Bosni i Hercegovini, a Elvedin Begić je novi počasni predsjednik Saveza.

BH Fanaticosi: Gospodine Osim, mi nismo zaboravili Vašu ruku spasa u trenucima mraka

Ostaje da vidimo da li je status Izetbegovića iskren, obzirom da nikada ne komentariše ovakve poteze, ili pokušaj da se Stranka demokratske akcije približi građanima nakon kraha na posljednjim izborima u Kantonu Sarajevo, a na način da se u javnost iznosi ono što javnost želi da čuje.