Borba između Furya i Joshue sve izvjesnija, mogla bi biti najveća u historiji boksa

Povodom najava o potencijalnoj historijskoj borbi svjetskih prvaka i teškaša, Anthony Joshua se obratio javnosti i rekao da se neće sakrivati od borbe, te je siguran da će ubrzo ući u ring sa Tysonom Furyem.

Joshua, koji u svom vlasništvu ima IBF, WBA i WBO naslove, želi ujediniti sve titule teške kategorije, a za to će morati savladati svog sunarodnjaka Tysona Furya, koji je WBC prvak.

Oni trenutno zauzimaju sve svjetske naslove u teškoj kategoriji, i njihova borba je sve izglednija.

Joshua je uvjeren da će njihovu borbu gledati čitav svijet.

“Siguran sam (to će se dogoditi), oduševljen sam i spreman”, rekao je Joshua za BBC.

Istakao je da konačno želi da uzme WBC pojas i da postane suvereni vladar teške kategorije.

“Stvar je u tome da želim da izazovem sebe i dođem do WBC-ovog pojasa, jer želim biti neprikosnoveni prvak u teškoj kategoriji. To je naslijeđe”.

Pojavile su mnoge glasine da je borba dogovorena sa unosnim dogovorom u inostranstvu, ali Joshua bi volio da se borba održi na tlu Velike Britanije, ali je izjavio da je više fokusiran na samu borbu nego gdje će se ona održati

Joshua je dao neke smjernice kada bi mogli očekivati borbu, a kazao je da “ciljamo da se borba dogodi u junu, tako da imamo vremena za procjenu situacije s pandemijom ovdje”.

“Učinit ću to bilo kad i bilo gdje, ali dok ta borba ne postane stvarnost i dok njegov potpis ne bude na isprekidanoj liniji, neću zapravo razgovarati o tome”.

On se na kraju brutalno obratio Furyu.

Želim da mu skinem glavu s ramena u toku borbe“, kazao je.

Joshua je nedavno donirao  šestocifreni iznos amaterskim bokserskim savezima Engleske, Walesa i Škotske.

Bez osnovnog boksa nema Anthonyja Joshue,” rekao je i dodao: “Nije samo novčana pomoć. Često ću pokušati motivirati ovu djecu tako što ću biti među njima, spustiti svoje titule i trenirati s njima”.

Borba će biti spektakl to je sigurno, ostaje nam samo da vidimo da li će se dogoditi u junu.