Borenović: Građani Doboja zaslužuju da imaju zakonite i legitimne izbore

Partija demokratskog progresa oglasila se saopćenjem za javnost, a prvi čovjek ove partije Branislav Borenović istaknuo je kako građani Doboja zaslužuju da imaju zakonite i legitimne izbore.

Borenović navodi da neko mora da odgovara za izborni banditizam i bude osuđen najstrašnije za krivično djelo.

“Građani Doboja zaslužuju da imaju zakonite i legitimne izbore. Nažalost, zbog ponašanja Gradske izborne komisije i Doboj je postao jedan od sinonima za manipulacije, prevare, dopisivanja glasova, onemogućavanje kontrole izbornog procesa i neophodno je da nadležne institucije reaguju na ovakvo stanje.

Osim poništavanja izbora i raspisivanja novih, neko konačno mora da odgovara za izborni banditizam i bude najstrožije osuđen za krivično djelo izborne prevare“, rekao je predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović.

Borenović je nakon sastanka sa rukovodstvom Gradskog odbora PDP Doboj kazao da je jedino pravedno da se izbori u Doboju ponove.

“Ovdje sam da pružim ljudsku i političku pordšku GrO PDP-a i svim drugim strankama i pojedincima koji zahtijevaju da se izbori u Doboju ponove, u demokratskoj atmosferi uz poštovanje zakona. Posebno se zahvaljujem hrabrim posmatračima iz PDP-a i drugih stranaka koji ni 15. novembra, ni kasnije, nisu željeli da šute na ovakvu prevaru”, istakao je Borenović.

Olivera Nedić, član rukovodstva PDP-a Doboj, navodi da nemili događaji se u kontinuitetu nastavljaju i nakon izbora, kao što su izrežirani protesti na magistrali, koji su bili nelegalni, nenajavljeni, a kojima su prethodile ucjene ljudi koji rade u javnim preduzećima.

Član rukovodstva PDP-a Doboj Slobodan Vasiljević rekao je da se PDP u Doboju bori za čovjeka i njegova ustavom zagarantovana prava.

“Još jednom podsjećamo na scenario koji se odigrao u Doboju – registrovan je veliki broj fiktivnih političkih subjekata od strane SNSD-a, zaposjeli su biračka mjesta, otjerali njima nepodobne, tj. posmatrače opozicionih stranaka i krojili biračku volju.”

Iz PDP-a Doboj kažu da ne odustaju od zahtjeva da se izbori u Doboju ponište i raspišu novi.