Zvončići, zvončići/ Kako je Irving Bostonu ukrao Božić

Završena je božićna noć u najjačoj ligi svijeta, dobili smo pregršt zabave ali ni malo neizvjesnosti.

Miami Heat je rutinski “ulovio” Pelikane, Jeleni su razbili Warriorse, Netsi su deklasirali Kelte, Lakersi demolirali Dallas, a Clippersi su se osvetili Denveru za prošli playoff.

Kyrie Irving se vratio u TD Garden i ukrao svojim bivšim saigračima Božić. Irving je ubacio nevjerovatnih 37 poena, podijelio osam asistencija i uhvatio šest skokova.

Popularni “Uncle Drew” je bio nedostižan, fantastično je šutirao i razigravao svoj tim. Pomogao mu je mnogo njegov kolega Kevin Durant koji je ubacio 29 poena.

U Bostonu Jaylen Brown je bio raspoložen za igranje i ubacio 27 poena Tatum mu je pomogao sa 20 ali to jednostavno nije bilo dovoljno da se zabilježi pobjeda nad znatno moćnijem protivniku.

Netsi izgledaju “atomski”, u dvije utakmice NBA lige zabilježili su dvije pobjede sa preko 20 razlike. Zadnja ekipa koja je to uspjela uraditi, bila je ekipa Lakersa 2009. godine, Lakersi su te godine
uzeli titulu.

Irving se uozbiljio, Durant potpuno oporavio i to je ono što je bilo potrebno da se košarka u Brooklynu digne na razinu više.

Odbrane će strahovati i već strahuju, hoće li ovaj duo na kraju uzeti prsten ostaje nam da vidimo ali jedno je sigurno, previše dobro izgledaju na terenu.

Rezultati ostalih utakmica:

LA Lakers – Dallas 136:115

Boston – Brooklyn 95:123

Denver – LA Clippers 108:121

Miami – New Orleans 111:98

Milwaukee – Golden State 138:99