Čolpa: Postajemo Covid-19 geto

Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Nihad Čolpa danas je izjavio za N1, da je BiH izgubila korak sa vremenom i da “postajemo Covid-19 geto”.

Kazao je da potpuni krah sa vakcinacijom na koronavirus pokazuje, da je Bosna i Hercegovina zahvaljujući vladajućoj državnoj četvorci izgubila korak s vremenom, i dok su države sa kojima graničimo počele sa imunizacijom stanovništva, građani BiH osuđeni su na čekanje.

Bojim se da zadugo nećemo vidjeti vakcinu, i ako je vidimo, vjerojatno će biti neka hedija od prijateljskih zemalja i to u vrlo malim količinama, što nam neće pomoći da virus stavimo pod kontrolu ni tokom 2021. godine“, kazao je Čolpa za N1.

Navodi kako Bosna i Hercegovina može ostati u nekoj vrsti “Covid-19 geta”.

“Ukoliko državna vladajuća četvorka ostane sjediti skrštenih ruku, BiH može ostati u nekoj vrsti Covid-19 geta, ili da pojednostavim, vraćamo vizni režim, jer su neke zemlje i prevoznici najavili da će za prevoz i ulazak u države biti potrebna potvrda o vakcinisanju“, kazao je Čolpa.

Dodaje da nesposobnost aktuelne vladajuće državne četvorke najbolje se ogleda u tome da Bosna i Hercegovina postaje sabirni centar za migrante i nevakcinisane osobe.