Dnevni red Skupštine Kantona Sarajevo usvojen sa 25 glasa

Skupština Kantona Sarajevo je sa 24 glasa i sedam protiv za podržala Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o organizaciji i djelokrugu organa uprave i upravnih organizacija Kantona Sarajevo donese po hitnom postupku.

Podsjećamo da će izmjenama ovog zakona bit omogućeno fuzioniranje ministarstava komunalne privrede i infrastrukture te prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša, kao i razdvajanje sadašnjeg Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS u dva ministarstva: za predškolsko, osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje, te za nauku, visoko obrazovanje i mlade KS.

Na hitnoj sjednici Predsjedavajući Skupštine KS Elvedin Okerić je pročitao prijedlog dnevnog reda na kojem je pored izmjena zakona i prijedlog odluke o izmjeni odluke o izboru predsjedavajućeg stalnih radnih tijela.

Sa 25 glasova usvojen je dnevni red, dok je sedam zastupnika bilo protiv. Nakon usvajanja dnevnog reda zastupnik Elmedin Konaković zatražio je pauzu od 75 minuta.

Bitno je napomenuti da su na početku sjednice zastupnici iz SDA tražili objašnjenje zašto je sazvana hitna sjednica, a na predloženom dnevnom redu je izmjena zakona. Nekoliko zastupnika je izjavilo da ova sjednica ne može biti hitna ako je riječ o izmjenama zakona.