Uručena zaštitna oprema za Narodnu kuhinju Stari Grad

Predstavnici Općine Stari Grad uručili su zaštitnu opremu Narodnoj kuhinji “Stari Grad“, redovna je to aktivnost od početka krize uzrokovane pandemijom koronavirusa.

Po ovlaštenju pomoćnica načelnika za civilnu zaštitu Lejla Dizdarević kazala je da se na ovaj način želi povećati sigurnost uposlenika ove značajne ustanove za cijeli grad, ali i regiju, pogotovo u ovo teško vrijeme.

Foto: Općina Stari Grad
Foto: Općina Stari Grad

“Općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić zadužio je Službu za civilnu zaštitu da izvrši nabavku i isporuku zaštitnih maski, rukavica i dezinfekcije za ruke i podove za potrebe Narodne kuhinje Stari Grad”, rekla je Dizdarević. Opremu je primila upraviteljica kuhinje Zilha “Tetka” Šeta, koja se zahvalila svojoj matičnoj Općini Stari Grad i načelniku Hadžibajriću.

Podsjećamo da je Općina Stari Grad krajem marta ove godine i početka pandemije koronavirusa u BiH, uz redovan godišnji grant u iznosu od 20.000 KM, Narodnoj kuhinji “Stari Grad” dodijelila još dodatnih 10.000 KM iz interventnih sredstava u cilju nabavke potrebnih namirnica i humanitarnih paketa za socijalno ugrožene.