Foto/ Gimnazija SSST uručila novogodišnje paketiće korisnicima Udruženja “Dajte nam šansu” i Saveza “Sumero”

Gimnazija SSST nastavila je i ove godine tradiciju darivanja i društvene odgovornosti.

Na prijedlog učenice koji je podržalo Vijeće učenika i Vijeće roditelja Gimnazije SSST svi su se rado odazvali akciji prikupljanja i kreiranja personaliziranih paketića za korisnike usluga Udruženja “Dajte nam šansu“ i Saveza organizacija za podršku osobama s intelektualnim teškoćama Federacije Bosne i Hercegovine “Sumero“.

Učenici su danima donosili paketiće sa simboličnim porukama i novogodišnjim čestitkama u prostorije škole, koji su, potom, uručeni korisnicma usluga Udruženja “Dajte nam šasnu“, kao i Saveza “Sumero“.

Novogodišnjim poklonima ove škole obradovano je više od 90 korisnika.

“Saradnja sa Gimnazijom SSST je neprocjenjiva jer zajedno gradimo humano društvo, spajamo tipičnost i različitost i na taj način učimo najmlađe da različite sposobnosti, mogućnosti nisu nedostatak već bogatstvo koje trebamo razumjeti i prihvatiti. Novogodišnji paketići dođu kao simbol ljubavi, pažnje ali ponajviše odraz sklapanja novih prijateljstava sa porukom ‘tvoji nedostaci su nevažni, vidim tvoje mogućnosti koje želim upoznati’“, istakla je Ines Kavalec, direktorica Udruženja “Dajte nam šansu“.

Kao odgojno-obrazovna ustanova, Gimnazija SSST ovom je novogodišnjom akcijom nastavila uspješnu prošlogodišnju saradnju koja je podrazumijevala redovne posjete ovim ustanovama, druženje sa njihovim korisnicima i pružanje podrške u njihovom radu i razvoju.

“Gimnazija SSST nesebično se zalaže za unapređenje položaja osoba sa poteškoćama u razvoju u društvu, kao i podizanje svijesti o važnosti inkluzije u društvu”, ističu iz ove škole.