Foto/ Na području općine Novo Sarajevo ugrađena nova dekorativna rasvjeta

U tematskom parku kod Međunarodnog centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo u ulici Kemala Kapetanovića 17, izvedeni su radovi na izmjeni dekorativne rasvjete i ugradnji česme, nakon što su iste devastirane od strane nesavjesnih građana.

Radovi su podrazumijevali izmjenu dekorativne rasvjete, odnosno demontažu postojeće, te ponovnu  montažu dekorativnih kugli na betonskom postolju visine oko 50 cm. Izrađena je i  metalna zaštita oko kugli kako bi se spriječilo njihovo oštećenje.

Izvođač radova je firma „BABEL“ d.o.o. Sarajevo, a investitor Općina Novo Sarajevo koja je za ove namjene izdvojila sredstva u iznosu do oko 30.000 KM. Nadzor nad izvođenjem radova je vršila firma : „SMAJIĆ-INŽENJERING“ d.o.o. Goražde.

Tematski park kod Međunarodnog centra za djecu i omladinu  otvoren je u junu prošle godine , a na više od 8.000 m² izgrađeni su amfiteatar, dvije fontane, igralište za djecu uzrasta 2-12 godina sa modernim sadržajima i spravama sa odgovarajućim zaštitnim mjerama od ozljeda, te „ostrva“ obogaćena elementima urbanog mobilijara koja mogu da se koriste kao ljetne radionice i za druge aktivnosti na otvorenom.