Na teatarskoj sceni 9. decembra naći će se dječija predstava “Snježna kraljica”

Na sceni Javne ustanove „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ u Jelićevoj ulici u srijedu 9. decembra 2020. godine sa početkom u 18 sati biće odigrana dječija predstava “Snježna kraljica”.

U baletskoj predstavi, rađenoj u produkciji Centra kulture i mladih, igraju polaznici škole klasičnog baleta ovog Centra, koju vodi umjetnički rukovodilac Brižita Karabašić.

Osim ove dječije baletne predstave kao poklon našim sugrađanima povodom 55. godina od osnivanja Javne ustanove „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“, tokom mjeseca decembra biće također izvedene i dječija predstava „Braco i seka u začaranoj šumi“, koja će se održati 16. decembra sa početkom u 19 sati, izložba fotografija i koncert u čast velike interpretatorke sevdalinke Zehre Deović 17. decembra 19 sati.

Predstava „Prah“ je na repertoaru na sceni u Jelićevoj 18. decembra sa početkom u 19.30 sati, dok je „Čorba od kanarinca“ na repertoaru 19. decembra također u 19.30 sati.

Novogodišnji multimedijalni performans na kome će nastupiti polaznici škola i kurseva JU „Centar kulture i mladih“ će biti izveden 23. decembra sa početkom u 18 sati. Hit komedija „Bosanski lonac“ je na repertoaru 26. decembra u 19.30 sati, dok je za kraj godine planiran koncert „Sarajevo Big Band“ (27. decembar u 19.30 sati).

Za sve navedene predstave besplatne ulaznice su već rezervisane, a jedino je preostao dio ulaznica za izložbu i koncert u čast Zehre Deović.

Na teatarskoj sceni Jelića, 9. decembra u 18 sati naći će se dječija predstava “Snježna kraljica”. Predstava je u…

Publicada por JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo en Domingo, 6 de diciembre de 2020