Foto/ Vjetar u Banjoj Luci napravio haos, stabla padala po automobila i cestama

Nevrijeme u Banjoj Luci pravi ogromne probleme, a sve veći broj građana prijavljuje štetu koju je izazvao olujni vjetar.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, na području Banje Luke tokom popodneva očekivan je mjestimično pojačan vjetar sa udarima većim od 60 kilometara na sat, zbog čega je na snazi narandžasti meteoalarm.

Iz Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne pozivaju pravna i fizička lica da blagovremeno preduzmu sve mjere i radnje na zaštiti ljudi i materijalnih dobara, te da svoje aktivnosti na otvorenom prostoru prilagode najavama meteorologa.

Podsjećamo, i Kantonalna uprava civlilne zaštite Kantona Sarajevo upozorila je sva pravna i fizička lica na području KS da odmah u skladu sa svojim nadležnostima i obavezama, preduzmu neophodne mjere zaštite i spašavanja od jakog vjetra.

Ovo upozoravanje dolazi nakon što je Federalni hidrometeorološki zavod za ponedjeljak 28. decembar 2020. godine za vremenski interval od 12:00 sati do 24:00 sata za područje većeg dijela Bosne i Hercegovina izdao narandžasto upozorenje za olujne udare vjetra.

Kantonalna uprava civilne zaštite izdala upozorenje za preduzimanje mjera zaštite i spašavanja od jakog vjetra