Foto/ Završena sanacija ulice Bakije sokak na Sumbuluši

Sanacija i asfaltiranje dijela ulice Bakije sokak na Sumbuluši što je zajednički projekat Općine Stari Grad i Direkcije za ceste Kantona Sarajevo, uspješno se privodi kraju.

Zbog svoje izrazite dužine, sanacija ulice Bakije sokak podijeljena je u dionice.

Podsjećamo da su prethodno urađene dvije dionice u donjem dijelu ulice, i to od spoja sa ulicom Mustafe Dovadžije do spoja sa ulicom Sumbul česma. Na ovim dionicama postavljeno je oko 200 metara novog asfalta.

“Nakon pripreme terena, uklanjanja stijene radi proširenja saobraćajnice na jednom dijelu, izvršeno je dalje asfaltiranje ulice u pravcu Mezarja Ravne bakije. Asfaltirana je prepoznatljiva ‘S’ krivina, a potom i 200 metara duga dionica od spoja sa ulicom Strošići u pravcu spoja sa ulicom Sedrenik“, pojasnili su dodatno u nadležnoj Službi. U narednom periodu, ovisno o vremenskim prilikama, će se nastojati nastaviti sa djelimičnom sanacijom ove ulice.

Sanacijom ulice Bakije sokak na Sumbuluši bit će završen zajednički projekat Općine Stari Grad i Direkcije za ceste Kantona Sarajevo vrijedan 1,4 miliona KM, a značio je sanaciju 12 ulica u Starom Gradu.

Za ovu investiciju koja je prethodno uključivala ulice Rogina, Vinograd, Bijela česma i sada Bakije sokak izdvaja se oko 444.000 konvertibilnih maraka. Radove izvodi konzorcij ‘ADO – TRANS’ iz Visokog i ‘DEMUS’ iz Sarajeva.