Giannis Antetokounmpo ostaje u “Jelenima” narednih pet godina

Dvostruki MVP Giannis Antetokounmpo potpisao je petogodišnji ugovor s Milwaukee Bucksom, objavila je u utorak zvijezda Bucksa.

“Ovo je moj dom, ovo je moj grad”, napisao je Antetokounmpo na svom twitteru, te istakao da je presretan što će biti dio Bucksa narednih pet godina.

Giannis je ove godine trebao postati “slobodan igrač” pa su počele mnogo špekulacije gdje će nastaviti svoju karijeru, međutim “Greek Freak” je odlučio da produži svoju vjernost “Jelenima”.

Kako prenosi Adrian Wojnarowski ugledni ESPN-ov novinar radi se o supermax ugovoru koji je “težak” 228,2 miliona dolara i najveći je u historiji lige.

Antetokounmpo, rodom iz Atine, bio je 15. pik na draftu 2013. godine. Kroz svaku od svojih sedam NBA sezona pokazivao je stalni napredak.

U posljednje dvije sezone vodio je Buckse do prvog mjesta u doigravanju Istočne konferencije. Prošle sezone postao je tek treći igrač u historiji lige koji je u istoj sezoni osvojio MVP-a i odbrambenog igrača godine i ušao u društvo u kojem se nalaze samo Michael Jordan i Hakeem Olajuwon.

Bucks će otvoriti sezonu 23. decembra u meču protiv Boston Celticsa.