Google u žustroj borbi protiv dezinformacija koje se tiču COVID-19 cjepiva

Google se planira suprotstaviti teorijama zavjere i dezinformacijama tako što će u rezultate pretraživanja postaviti takozvane “panele znanja”, koji će se korisnicima pojaviti iznad pretrage kad pretražuju informacije o Covid-19 cjepivima.

Spomenuta opcija prvo će se početi prikazivati građanima Velike Britanije, gdje je već započelo cijepljenje Pfizer-BioNTech cjepivom.

Sad će se stanovnicima Ujedinjenog Kraljevstva prilikom pretraživanja informacija o koronavirusu prikazivati panel iznad rezultate pretrage koji će sadržavati listu odobrenih cjepiva u njihovom području, ali i listu drugih cjepiva koja su u procesu razvoja.

Google planira proširiti ovu opciju i učiniti ju dostupnom u više država koje budu odobravale cjepivo protiv Covid-19 virusa, navedeno je u blog postu kompanije.

“Borba protiv pandemije i razvoj novih cjepiva zahtijeva globalnu saradnju između javnog zdravstvenog sektora, te naučne i medicinske zajednice. Kada se počne cijepiti milijarde ljudi, podržat ćemo te napore dodatnim proizvodima i značajkama kako bi osigurali da ljudi imaju prave informacije u pravo vrijeme”, poručili su iz Google kompanije, a prenosi Gizmodo.