Gradonačelnik Skaka u obilasku novih objekata općine Novi Grad

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, obišao je sa poznatim sarajevskim arhitektima sportsku dvoranu uz školu “Umihana Čuvidina” u Boljakovom Potoku koja je otvorena na Dan Općine Novi Grad i 43. godišnjicu njenog formiranja, kao i vrtić “Vjeverica” na Alipašinom Polju.

Delegacija je obišla i zatvoreni sportski prostor koji se gradi u jednom od objekata u Centru “Safet Zajko”, a gdje će od ove zime u funkciji biti zatvoreni sportski teren za fudbal i tenis sa umjetnom travom.

“Obišli smo nekoliko objekata koji su završeni i čija se izgradnja privodi kraju. Ulaganje u obrazovnu infrastrukturu je zasigurno investicija u budućnost. Čestitam načelniku Semiru Efendiću koji ulaže napore za što bolje standarde najmnogoljudnije općine u BiH i svima koji su učestvovali u pripremi i realizaciji ovih vrijednih projekata”, kazao je Skaka.

Pored toga, gradonačelnik Skaka je čestitao Efendiću koji ulaže napore za što bolje standarde najmnogoljudnije općine u BiH, ali i svima koji su učestvovali u pripremi i realizaciji vrijednih projekata.

Načelnik Efendić ističe da su to objekti koji urbaniziraju, poboljšavaju i uljepšavaju ambijent u našem gradu.

“Željeli smo pokazati doprinos modernog vremena našem gradu, da nije samo vrijeme koje živimo mijenjalo ambijent grada Sarajeva u negativnom smislu. Uvjeren sam da dvoranu uz školu ‘Umihana Čuvidina’ možemo sa ponosom pokazati ljudima širom svijeta, pa i stručnjacima, arhitektima, ljudima koji se bave projektiranjem, koji troše svoje vrijeme, znanje, život, da bi napravili što bolja arhitektonska rješenja”, izjavio je Efendić.

Jučer smo sa sarajevskim arhitektima obišli nekoliko objekata koji su završeni i čija se izgradnja privodi kraju u…

Publicada por Abdulah Skaka en Martes, 29 de diciembre de 2020